Fiadoe 

Fiadoe is een soort Surinaamse taart. Het is een gevulde deeg taart. Deze heerlijkheid wordt gemaakt van blom oftewel meel , boter, eieren, melk en vele andere zaken. Fiadoe is bekendt als DE Surinaamse feest taart.

Fiadoe is een populaire zoetigheid in Suriname.

fiadoe

Op haast elk Surinaamse feestje wordt men getrakteerd op een heerlijk stuk fiadoe. Deze taart hoort sappig, luchtig, romig en zoet te zijn. Het zit boordevol gekonfijte vruchten. Dit gebak wordt met veel geduld gemaakt. Een echte kook kunst of beter gezegt bak kunst. 

Het is goed gevuld is met  kaneel, rozijnen, krenten, amandelen, sukade en  suiker. Met roomboter gemaakt maakt het nog heerlijker.  De rozijnen en krenten worden vaak een paar dagen in rum gezet om te weken. Dat geeft deze deeg taart een extra niveau van heerlijkheid.

Niet- vegetarische versie hiervan bevat meel, boter of roomboter, melk, eieren, gist, water. Daarmee wordt de basis deeg gemaakt. Voor de vegetarische variant wordt eieren weggelaten en meer melk en boter aan toegevoegd. Soms wordt er ook kaneelsuiker en vanille suiker en bruine suiker in de deeg gedaan. 

Met finesse wordt de deeg uitgerold en gevuld . Iedereen heeft zijn eigen manier van vormpjes maken met het deeg. Deze worden in een beboterde bakblik gelegd op zodanige wijze dat tijdens het bakproces  alles een mooi geheel wordt. Een mooi kook kunstwerk wordt uit de oven gehaald. Goudbruin en heerlijk ruikend. De Surinaamse gevulde deeg taart dus.

U hoeft niet op een feestje te wachten om nu te genieten van een heerlijk stuk Fiadoe met een glaasje Fernandes Coca Cola . 

Om uw Fiadoe te bestellen via ons, klik hier

Voor de Surinaamse Fernandes Coca Cola, klik hier