Sranan Culturu Sani (Surinaamse Culturele Producten)

Surinaamse Culturele Benodigdheden

Sranan Culturu Sani of Surinaamse Culturele producten. Suriname is een land in Zuid-Amerika met een diversiteit aan cultuur en religie. Zo heb je in Suriname de Christendom, Hindoeïsme, Moslims, Javanisme, Winti Cultuur en nog vele andere.

Elke cultuur gebruikt haar eigen producten bij activiteiten die te maken hebben met religie of geloof belijden. Er zijn veel verschillen maar ook veel overeenkomsten. Een voorbeeld van een overeenkomst is de javaanse stof. Het wordt zowel bij de Javanisme alsook bij de Winti cultuur gebruikt. Een ander voorbeeld is de kaars. Deze wordt zowel in de kerk van de Christenen gebruikt,alsook bij de Winti Cultuur.

Elke Cultuur en Religie in Suriname heeft haar eigen geschiedenis. Bijvoorbeeld, d e Christendom is meegekomen met de blanken. De overige culturen met de onvrijwillige en vrijwillige immigranten. De natuur cultuur werd ook al belijd door de oorspronkelijke bewoners van Suriname, de inheemsen oftewel Indianen.

Winti Cultuur

Winti Cultuur is meegekomen uit Afrika. Een Winti is kort gezegd een natuurreligie of te wel een traditionele geloofsovertuiging. Een Obia is een manifestatie van een Winti. Bij iedereen die gelooft in Winti, vind je altijd de culturele benodigdheden voor een wasi. Het belijden van winti vraagt om respect, toewijding en overgave. Net als bij elke andere religie en geloof.

Voor al uw Sranan Culturu Sani, klik hier