Surinaams Kerstbrood

 

Surinaams Kerstbrood is niet weg te denken rond de Kerst Dagen. Heerlijke Krenten brood, bereid volgens een authentiek recept door vele bekende bakkers. 

 

Kerstbrood is krentenbrood. Maar elke bakker heeft zijn eigen recept hiervoor. Sommigen voegen er ook fruit toe aan hun recept. Anderen maken ook de variant met room vulling erin. Kerstbrood vind je ook in alle vormen en formaten. In lange loaf vorm. Alsook in bol vorm.

Fernandes, Hollandia, Lai-A-Fat. Enkele namen die direct in je opkomen als je denkt aan Surinaams Kerstbrood.

De Basic Krentenbrood ziet er zo uit.

Een Bruin busbrood met heel veel krenten erin. Deze snij je zelf in plakjes en eet je hem zo op. Vroeger was krentenbrood dit: Deeg gemengd met water en enkele krenten erin. De lekkere en luxe variant hiervan werd Krentenwegge genoemd. Dat was dus brood gemengd met melk, ei, en veel krenten. Tegenwoordig wordt krentenbrood dus gewoon met melk en krenten gemaakt. Vaak ook met rozijnen en sukade. Doordat er geen ei bij wordt gedaan is deze ook zeer geschikt voor vegetariërs.

 

In Suriname eet met Kerstbrood het liefst rond Kerst tijd. En op Nieuwjaar. Alhoewel deze ook normaal te kopen zijn , het hele jaar door.

Een dikke plak Krentenbrood , besmeerd met roomboter. Ook nog een plak kaas erop en een heerlijke glas rode Fernandes soft. Das pas genieten van Surinaams Kerstbrood op z’n Surinaams.